Friss hírek

Kész vége! Így néz ki hamarosan a Diósgyőri bevásárlóközpont

Hosszas egyeztetés után megállapodtak a felek.

Photo: Északon

Több évtizedes kérdés végére kerül pont, így fog kinézni a Veres Pál és Dr. Kiss János által is beígért diósgyőri bevásárlóközpont. Volt itt már DVTK gyakorlópálya, szánkódomb, de még 4-es villamos megálló is. A területet eredetileg a Tesco Magyarország vásárolta meg azzal a céllal, hogy hipermarketet épít a területen, azonban a beruházás félbeszakadt. Néhány évvel ezelőtt a Spar expanziós politikájának a célkeresztjébe került a beépítetlen terület.

“Eredetileg egy földszintes Spar nyitott volna meg, de a cég látván a területben lévő potenciált egy emeletes bevásárlóközpontot épít, mely fantasztikus hír a diósgyőrieknek.”

Információink szerint lesz kormányablak, ügyeletes gyógyszertár, drogéria, cipő és ruhabolt is, barber shop, csak hogy az érdekesebbeket megemlítsük.

Tavaly több civil is megkereste a városházát és a Spar kommunikációs osztályát, eljuttatva hozzájuk a diósgyőriek elképzelését, mely szerint szeretnének minél nagyobb zöld felületet magukénak megtartani, és hogy minél kevesebb fa kivágásával járjon az építkezés. Ennek alapján a terület nyugati oldalán nem kerülnek kivágásra a fák, de az uszoda és a Penny Market melletti Sportliget fasor is érintetlen marad, ami igazán jó hír a globális felmelegedés és a nyarankénti 40 fokos csúcs-hőmérsékletek mellett.

A civilek többek között sérelmezték, hogy az egykori 4-es villamos pályáját szeretnék ha nem érintené a beruházás, a látványtervek alapján a többször elbontásra ítélt kanyar megmarad – fenntartva annak a lehetőségét, hogy a városrész fejlődése esetén a vonal visszaállításra kerülhessen.

Megnyugtató válasz érkezett a szánkódomb kapcsán is, hiszen a Pláza délkeleti oldalán egy olyan füves terület kerül kialakításra, ahol a szánkódomb a későbbiekben mesterséges lejtő kialakításával újból életre kelthető.

Tehát kedves Diósgyőriek nincs más hátra, hamarosan érkezik az Interspar!

Exit mobile version