Connect with us

Miskolc

House panel to consider bill to revamp DHS cyber team

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt.

Et harum quidem rerum facilis est et expedita distinctio. Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi optio cumque nihil impedit quo minus id quod maxime placeat facere possimus, omnis voluptas assumenda est, omnis dolor repellendus.

Nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo.

Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem. Ut enim ad minima veniam, quis nostrum exercitationem ullam corporis suscipit laboriosam, nisi ut aliquid ex ea commodi consequatur.

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditate non provident, similique sunt in culpa qui officia deserunt mollitia animi, id est laborum et dolorum fuga.

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem eum fugiat quo voluptas nulla pariatur.

“Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat”

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet ut et voluptates repudiandae sint et molestiae non recusandae. Itaque earum rerum hic tenetur a sapiente delectus, ut aut reiciendis voluptatibus maiores alias consequatur aut perferendis doloribus asperiores repellat.

Miskolc

Harcos döntetlen a kiesőjelölt Győrrel

A bajnoki mérkőzésen ezúttal senki nem tudott gólt szerezni

DVTK Győr

Diósgyőri szurkolóként sok ilyet láttunk már, hogy egy pici megbotlás is elindíthat végzetes sorozatokat, reméljük ez a mostani eset nem ebbe a kategóriába fog tartozni. Történt ugyanis, hogy ma este 5.503 néző előtt egy nyögvenyelős döntetlent játszott a DVTK, a harmatgyenge Győri ETO ellen.

A srácok mentségére legyen mondva próbálkoztak, futottak, mentek előre és nem ölbe tett kézzel várták a meccs végét. A csalódott szurkolók már elindultak a kijáratok felé, amikor is történt egy különleges eset, a Győri ETO kapusa piros lapot kapott a meccs lefújása után. Így egy darabig más opció után kell néznie Liptákéknak kapus poszton.

A DVTK bebiztosította az 5-ik helyét a tabellán, de tudva azt hogy a 12 csapatos első osztályban a bent maradáshoz matematikailag 38 pont szükséges, ezért a 8 pont soványka ehhez. A DVTK eddig szezonbeli hat mérkőzéséből kettőt volt képes megnyerni. Még tíz mérkőzést kell nyerni ennek eléréséhez.

“A Kassa ugyancsak döntetlent játszott a sereghajtó Szakolca otthonában, így a testvércsapatunk sem dőlhet hátra.”

Holnap az NB2-ben a Mezőkövesd és a Kazincbarcika folytat izgalmas küzdelmeket, az NB3-ban az Eger és a Salgótarján csapatainak szurkolhatunk, hiszen ők is a DVTK család részei.

Végeredmény: DVTK – Győri ETO : 0:0

Nézőszám: 5.503 fő

Helyszín: Miskolc, DVTK Stadion

Meccs jegyzőkönyve: www.eredmenyek.hu

 

Continue Reading

Friss hírek

Fórum a Diósgyőri várról Rostás Lászlóval

Telt ház fogadta az érdeklődőket, kiderült pár fontos részlet.

Diósgyőri vár 2024
Photo: Északon

A Magyar Tudományos Akadémia miskolci székházában 2024.08.29-én csütörtökön civil kezdeményezésre fórumot tartottak, ahol beszámolt Rostás László a Diósgyőri vár jelenleg is zajló építkezéséről. A hosszúra nyúlt előadás kapcsán beszélt az elmúlt évek nehézségeiről, ahol többen is megkérdőjelezték vajon szükséges e liftet építeni az egyik vártoronyba, illetve miért van szükség a vár egy részét szállodává alakítani.

Az inkább tudományosra sikerült előadás a vár dokumentált történetét mutatta be – rávilágítva arra hogy bizonyos részei gótikusak, tartalmaz barokk elemeket, és a török idők során a gótikus falakat megvastagították, a ma látható csöpp ablakokat pedig szűkítették.

Teljesen nyilvánvaló, hogy a gótikus építkezés hatalmas ablakokat adott a várnak (gótikus stílus a bécsi Szent István székesegyház, a Notre-Dame-i székesegyház vagy a Firenzei dóm. Életszerűtlen, hogy az egykori királyné lőrésnyi ablakokon keresztül nézte a káprázatos tájat és sötét szobákban bujkált gyertyafény mellett világos nappal. Rostás László a Nagy Lajos király korabeli várat próbálta életre kelteni, ami nem sikerült, hiszen a lőrésnyi ablakok egyértelműen a török időkben Mohács után kerültek átalakításra, melyről dokumentációs született.

Ezzel szemben érdemes megemlíteni néhány érdekes gondolatot, mely szerint a várban megforduló királynékról egy helyi középkori panoptikum, egy úgynevezett ereklyetartó szoba is kialakításra kerüljön, mellette a várban egy kis felszentelt kápolnával.

Úgy véljük a vár felújítása időszerű volt, bár a miskolciak jobban örültek volna egy alaposabb munkának, példának okáért a Sagrada Familia sem pár év alatt épült Barcelonában. A mesterművet Antoni Gaudi kezdte el építeni 1882. március 19-én, és bár a templomot 2010. november 6-án XVI. Benedek pápa bazilika rangjára emelte és megszentelte, de a végső formája még mindig nem készült el. A mi büszkeségünk is megérdemelte volna, hogy kőről kőre újraépítsék, ez a fajta kivitelezés és az elkapkodott (bár időnként értékes kivitelezési ötletek) nem valóak a környezetbe.

“Többen jelezték, hogy a jövőbeli kapkodások és a nem megfelelő ráépítések megakadályozása érdekében támogatják, hogy a Diósgyőri vár és környezete rendelkezzen UNESCO világörökségi védelemmel”

Unesco helyszínek 2024

Unesco helyszínek 2024

Az est zárásaként három kérdést lehetett feltenni, dicséret mellett kritika is elhangzott bőven.

Az ügyről folyamatosan beszámolunk olvasóinknak.

Continue Reading

Friss hírek

Kész vége! Így néz ki hamarosan a Diósgyőri bevásárlóközpont

Hosszas egyeztetés után megállapodtak a felek.

A DVTK Pláza 2025 második felére elkészül
Photo: Északon

Több évtizedes kérdés végére kerül pont, így fog kinézni a Veres Pál és Dr. Kiss János által is beígért diósgyőri bevásárlóközpont. Volt itt már DVTK gyakorlópálya, szánkódomb, de még 4-es villamos megálló is. A területet eredetileg a Tesco Magyarország vásárolta meg azzal a céllal, hogy hipermarketet épít a területen, azonban a beruházás félbeszakadt. Néhány évvel ezelőtt a Spar expanziós politikájának a célkeresztjébe került a beépítetlen terület.

“Eredetileg egy földszintes Spar nyitott volna meg, de a cég látván a területben lévő potenciált egy emeletes bevásárlóközpontot épít, mely fantasztikus hír a diósgyőrieknek.”

Információink szerint lesz kormányablak, ügyeletes gyógyszertár, drogéria, cipő és ruhabolt is, barber shop, csak hogy az érdekesebbeket megemlítsük.

Tavaly több civil is megkereste a városházát és a Spar kommunikációs osztályát, eljuttatva hozzájuk a diósgyőriek elképzelését, mely szerint szeretnének minél nagyobb zöld felületet magukénak megtartani, és hogy minél kevesebb fa kivágásával járjon az építkezés. Ennek alapján a terület nyugati oldalán nem kerülnek kivágásra a fák, de az uszoda és a Penny Market melletti Sportliget fasor is érintetlen marad, ami igazán jó hír a globális felmelegedés és a nyarankénti 40 fokos csúcs-hőmérsékletek mellett.

A civilek többek között sérelmezték, hogy az egykori 4-es villamos pályáját szeretnék ha nem érintené a beruházás, a látványtervek alapján a többször elbontásra ítélt kanyar megmarad – fenntartva annak a lehetőségét, hogy a városrész fejlődése esetén a vonal visszaállításra kerülhessen.

Megnyugtató válasz érkezett a szánkódomb kapcsán is, hiszen a Pláza délkeleti oldalán egy olyan füves terület kerül kialakításra, ahol a szánkódomb a későbbiekben mesterséges lejtő kialakításával újból életre kelthető.

Tehát kedves Diósgyőriek nincs más hátra, hamarosan érkezik az Interspar!

Continue Reading